SAVORANI, FRANCESCO

SAVORANI, FRANCESCO  

Dipartimento Scienza Applicata e Tecnologia  

039672  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 65 (tempo di esecuzione: 0.03 secondi).
Citazione Data di pubblicazione Autori File
1H NMR Spectroscopy of Lipoproteins-When Size Matters / Savorani, Francesco; Engelsen, S. B. - In: Magnetic Resonance in Food Science: / Capozzi F., Laghi L., Belton P. S.. - STAMPA. - Cambridge (UK) : RSC, 2015. - ISBN 978-1-78262-031-0. - pp. 211-223 [10.1039/9781782622741-00211] 1-gen-2015 SAVORANI, FRANCESCO + -
3-2-1: Three NIR instruments, two fish species, one chemometric approach 9788894115338 / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022. 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Giraudo et al.pdf
Assessment of dietary exposure related to dietary GI and fibre intake in a nutritional metabolomic study of human urine / Rasmussen, L. G.; Winning, H.; Savorani, F.; Ritz, C.; Engelsen, S. B.; Astrup, A.; Larsen, T. M.; Dragsted, L. O.. - In: GENES & NUTRITION. - ISSN 1555-8932. - ELETTRONICO. - 7:2(2012), pp. 281-293. [10.1007/s12263-011-0250-x] 1-gen-2012 Savorani F. + Rasmussen2012_Article_AssessmentOfDietaryExposureRel.pdf
Assessment of the effect of high or low protein diet on the human urine metabolome as measured by NMR / Rasmussen, L. G.; Winning, H.; Savorani, F.; Toft, H.; Larsen, T. M.; Dragsted, L. O.; Astrup, A.; Engelsen, S. B.. - In: NUTRIENTS. - ISSN 2072-6643. - ELETTRONICO. - 4:2(2012), pp. 112-131. [10.3390/nu4020112] 1-gen-2012 Savorani F. + nutrients-04-00112.pdf
Assessment of the mixotrophic cultivation mode on Phaeodactylum tricornutum growth by using Glycerol as a carbon source / Celi, Caterina; Savorani, Francesco; Fino, Debora. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno GRICU 2022: Centralità dell' Ingegneria Chimica in un Mondo che cambia tenutosi a Ischia (Italia) nel 3 - 6 July 2022. 1-gen-2022 Celi, CaterinaSavorani, FrancescoFino, Debora GRICU_2022_Poster CELI.pdf
CHAPTER 8: NMR Foodomics / Savorani, Francesco; Khakimov, Bekzod; Viereck, Nanna; Engelsen, Søren Balling - In: New Developments in NMR / Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - [s.l] : Royal Society of Chemistry, 2018. - ISBN 978-1-84973-643-5. - pp. 183-245 [10.1039/9781782627937-00183] 1-gen-2018 Savorani, Francesco + -
Chemometric Differentiation of Sole and Plaice Fish Fillets Using Three Near-Infrared Instruments / Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Pezzolato, Marzia; Esposito, Giovanna; Gavoci, Gentian; Magnani, Luca; Pianezzola, Alberto; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 11:11(2022), p. 1643. [10.3390/foods11111643] 1-gen-2022 Cavallini, NicolaGiraudo, AlessandroGavoci, GentianMagnani, LucaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-11-01643.pdf
Chemometric exploration of quantitative NMR data / Engelsen, S. B.; Savorani, F.; Rasmussen, M. A. - In: eMagResELETTRONICO. - [s.l] : Blackwell Publishing Ltd, 2013. - ISBN 0470034599. - pp. 267-278 [10.1002/9780470034590.emrstm1304] 1-gen-2013 Savorani F. + -
A Contribution to the Harmonization of Non-targeted NMR Methods for Data-Driven Food Authenticity Assessment / Gallo, V.; Ragone, R.; Musio, B.; Todisco, S.; Rizzuti, A.; Mastrorilli, P.; Pontrelli, S.; Intini, N.; Scapicchio, P.; Triggiani, M.; Pascazio, A.; Cobas, C.; Mari, S.; Garino, C.; Arlorio, M.; Acquotti, D.; Airoldi, C.; Arnesano, F.; Assfalg, M.; Barison, A.; Benevelli, F.; Borioni, A.; Cagliani, L. R.; Casadei, L.; Marincola, F. C.; Colson, K.; Consonni, R.; Costantino, G.; Cremonini, M. A.; Davalli, S.; Duarte, I.; Guyader, S.; Hamon, E.; Hegmanns, M.; Lamanna, R.; Longobardi, F.; Mallamace, D.; Mammi, S.; Markus, M.; Menezes, L. R. A.; Milone, S.; Molero-Vilchez, D.; Mucci, A.; Napoli, C.; Rossi, M. C.; Saez-Barajas, E.; Savorani, F.; Schievano, E.; Sciubba, F.; Sobolev, A.; Takis, P. G.; Thomas, F.; Villa-Valverde, P.; Latronico, M.. - In: FOOD ANALYTICAL METHODS. - ISSN 1936-9751. - ELETTRONICO. - 13:2(2020), pp. 530-541. [10.1007/s12161-019-01664-8] 1-gen-2020 Savorani F. + s12161-019-01664-8.pdf
Cultivation of Phaeodactylum tricornutum in a laboratory scale photobioreactors system / Celi, Caterina; Savorani, Francesco; Fino, Debora. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno 9th International Conference on Sustainable Solid Waste Management tenutosi a Corfù (Greece) nel 15-18 June 2022. 1-gen-2022 Celi, CaterinaSavorani, FrancescoFino, Debora Corfù_poster CELI.pdf
Data fusion approaches in spectroscopic characterization and classification of PDO wine vinegars / Rios-Reina, R.; Callejon, R. M.; Savorani, F.; Amigo, J. M.; Cocchi, M.. - In: TALANTA. - ISSN 0039-9140. - ELETTRONICO. - 198:(2019), pp. 560-572. [10.1016/j.talanta.2019.01.100] 1-gen-2019 Savorani F. + S0039914019301201.pdf1-s2.0-S0039914019301201-mmc1.pdf
Data fusion in metabolomic cancer diagnostics / Bro, Rasmus; Nielsen, Hans Jørgen; Savorani, Francesco; Kjeldahl, Karin; Christensen, Ib Jarle; Brünner, Nils; Lawaetz, Anders Juul. - In: METABOLOMICS. - ISSN 1573-3882. - STAMPA. - 9:1(2013), pp. 3-8. [10.1007/s11306-012-0446-0] 1-gen-2013 SAVORANI, FRANCESCO + -
Data on the changes of the mussels' metabolic profile under different cold storage conditions / Aru, Violetta; Pisano, Maria Barbara; Savorani, Francesco; Engelsen, Søren Balling; Cosentino, Sofia; Cesare Marincola, Flaminia. - In: DATA IN BRIEF. - ISSN 2352-3409. - ELETTRONICO. - 7:(2016), pp. 951-957. [10.1016/j.dib.2016.03.051] 1-gen-2016 SAVORANI, FRANCESCO + -
Determination of lipid content in hazelnuts using NIR spectroscopy / Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022. 1-gen-2022 Elena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani IX_Workshop_AICIng_BoA_Cazzaniga et al.pdf
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 106-107. ((Intervento presentato al convegno NIRITALIA 2018 tenutosi a Genova (IT) nel 29/05/2018-31/05/2018. 1-gen-2018 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + -
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 99:(2019), pp. 137-145. [10.1016/j.foodcont.2018.12.033] 1-gen-2019 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + 1-s2.0-S0956713518306339-main.pdf
Development of an automated method for the identification of defective hazelnuts based on RGB image analysis and colourgrams / Giraudo, Alessandro; Rosalba, Calvini; Giorgia, Orlandi; Ulrici, Alessandro; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 94:(2018), pp. 233-240. [10.1016/j.foodcont.2018.07.018] 1-gen-2018 Alessandro GiraudoULRICI, ALESSANDROFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + -
Development of an optimized protocol for NMR metabolomics studies of human colon cancer cell lines and first insight from testing of the protocol using DNA G-quadruplex ligands as novel anti-cancer drugs / Lauri, Ilaria; Savorani, Francesco; Iaccarino, Nunzia; Zizza, Pasquale; Pavone, Luigi Michele; Novellino, Ettore; Engelsen, Søren Balling; Randazzo, Antonio. - In: METABOLITES. - ISSN 2218-1989. - ELETTRONICO. - 6:1(2016), p. 4. [10.3390/metabo6010004] 1-gen-2016 SAVORANI, FRANCESCO + metabolites-06-00004.pdf
Differentiation between Fresh and Thawed Cephalopods Using NIR Spectroscopy and Multivariate Data Analysis / Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Esposito, Giovanna; Merlo, Gabriele; Geobaldo, Francesco; Acutis, Pier Luigi; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 10:3(2021). [10.3390/foods10030528] 1-gen-2021 Giraudo, AlessandroCavallini, NicolaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-10-00528-v2.pdffoods-10-00528-s001.pdf
Differentiation of fresh and thawed cephalopods using NIR spectroscopy and chemometrics / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022. 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniGentian GavociFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani Abstract_Giraudo et al.pdf