CAVALLINI, NICOLA

CAVALLINI, NICOLA  

Dipartimento Scienza Applicata e Tecnologia  

051479  

Mostra records
Risultati 1 - 18 di 18 (tempo di esecuzione: 0.029 secondi).
Citazione Data di pubblicazione Autori File
3-2-1: Three NIR instruments, two fish species, one chemometric approach 9788894115338 / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022. 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Giraudo et al.pdf
A Metabolomic Approach to Beer Characterization / Cavallini, Nicola; Savorani, Francesco; Bro, Rasmus; Cocchi, Marina. - In: MOLECULES. - ISSN 1420-3049. - ELETTRONICO. - 26:5(2021), p. 1472. [10.3390/molecules26051472] 1-gen-2021 Nicola CavalliniFrancesco Savorani + molecules-26-01472-v2.pdfmolecules-26-01472-s001.pdf
A metabolomic data fusion approach to support gliomas grading / Righi, V.; Cavallini, N.; Valentini, A.; Pinna, G.; Pavesi, G.; Rossi, M. C.; Puzzolante, A.; Mucci, A.; Cocchi, M.. - In: NMR IN BIOMEDICINE. - ISSN 0952-3480. - ELETTRONICO. - 33:3(2020), p. e4234. [10.1002/nbm.4234] 1-gen-2020 Cavallini N. + 2019 Righi - A metabolomic data fusion approach to support gliomas grading.pdfnbm4234-sup-0001-supplementary information.docxA metabolomic data fusion approach to support gliomas grading.pdf
Chemometric Differentiation of Sole and Plaice Fish Fillets Using Three Near-Infrared Instruments / Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Pezzolato, Marzia; Esposito, Giovanna; Gavoci, Gentian; Magnani, Luca; Pianezzola, Alberto; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 11:11(2022), p. 1643. [10.3390/foods11111643] 1-gen-2022 Cavallini, NicolaGiraudo, AlessandroGavoci, GentianMagnani, LucaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-11-01643.pdf
Determination of lipid content in hazelnuts using NIR spectroscopy / Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022. 1-gen-2022 Elena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani IX_Workshop_AICIng_BoA_Cazzaniga et al.pdf
Differentiation between Fresh and Thawed Cephalopods Using NIR Spectroscopy and Multivariate Data Analysis / Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Esposito, Giovanna; Merlo, Gabriele; Geobaldo, Francesco; Acutis, Pier Luigi; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 10:3(2021). [10.3390/foods10030528] 1-gen-2021 Giraudo, AlessandroCavallini, NicolaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-10-00528-v2.pdffoods-10-00528-s001.pdf
Differentiation of fresh and thawed cephalopods using NIR spectroscopy and chemometrics / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022. 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniGentian GavociFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani Abstract_Giraudo et al.pdf
Discrimination among different fish fillets with NIR spectroscopy / Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022. 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Esposito et al.pdf
Evaluation of different pressing systems for extraction of edible seed oils using NIR Spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 17-17. ((Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019. 1-gen-2019 Alessandro GiraudoCAVALLINI, NICOLAGentian GavociFrancesco Savorani -
Exploring common and distinct information among three different kinds of NIR instruments by means of chemometrics / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 89-90. ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy - NIR Italia online tenutosi a online nel 24-25 febbraio 2021 [10.5281/zenodo.4550844]. 1-gen-2021 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + Book_of_abstracts_NIR_Italia_online_Cavallini.pdf
From tuna viscera to added-value products: A circular approach for fish-waste recovery by green enzymatic hydrolysis / FRATERRIGO GAROFALO, Silvia; Cavallini, Nicola; Demichelis, Francesca; Savorani, Francesco; Mancini, Giuseppe; Fino, Debora; Tommasi, Tonia. - In: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING. - ISSN 0960-3085. - ELETTRONICO. - 137:(2023), pp. 155-167. [10.1016/j.fbp.2022.11.006] 1-gen-2023 Silvia Fraterrigo GarofaloNicola CavalliniFrancesca DemichelisFrancesco SavoraniDebora FinoTonia Tommasi + FBP-D-22-00976_R2.pdf2022+Fraterrigo+Garofalo+-+From+tuna+viscera+to+added-value+products.pdf
Fused Adjacency Matrices to enhance information extraction: the beer benchmark / Cavallini, Nicola; Savorani, Francesco; Bro, Rasmus; Cocchi, Marina. - In: ANALYTICA CHIMICA ACTA. - ISSN 0003-2670. - ELETTRONICO. - 1061:(2019), pp. 70-83. [10.1016/j.aca.2019.02.023] 1-gen-2019 Nicola CavalliniFrancesco Savorani + S0003267019301977.pdfAccepted manuscript.pdf
Lipids in a Nutshell: Quick Determination of Lipid Content in Hazelnuts with NIR Spectroscopy / Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Pariani, Mattia; Ghirardello, Daniela; Zeppa, Giuseppe; Savorani, Francesco. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 12:1(2023), p. 34. [10.3390/foods12010034] 1-gen-2023 Elena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro GiraudoGentian GavociFrancesco GeobaldoGiuseppe ZeppaFrancesco Savorani + 2022 Cazzaniga - Lipids in a Nutshell Quick Determination of Lipid Content in Hazelnuts with NIR Spectroscopy.pdf
Lipids in a nutshell: quickly assess the lipidic content in hazelnuts using NIR spectroscopy / Savorani, Francesco; Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022. 1-gen-2022 Francesco SavoraniElena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro Giraudo NIRA_BOA_Savorani et al.pdf
Measure your bratwurst: quantifying the content of mechanically separated meat by means of NIR spectroscopy and chemometrics / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). ((Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022. 1-gen-2022 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Cavallini et al.pdf
NIR and Visible spectroscopies coupled with chemometrics for the evaluation of edible seed oils quality evolution during storage under different illumination conditions / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 17-18. ((Intervento presentato al convegno NIRItalia online 2021 - waiting for Slovenia 2022 nel 24-25 February 2021 [10.5281/zenodo.4549244]. 1-gen-2021 Alessandro, GiraudoNicola, CavalliniGentian, GavociFrancesco, GeobaldoFrancesco, Savorani pdfresizer.com-pdf-split.pdf
Storage conditions of different edible seed oils: studying the effects of time and illumination during shelf-life by NIR and Visible spectroscopies / Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 16-16. ((Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019. 1-gen-2019 Nicola CavalliniGentian GavociAlessandro GiraudoFrancesco Savorani -
“Real time” quality control of incoming raw materials and conformity assessment of semi-finished and/or finished dietary supplement products / Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 6-6. ((Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019. 1-gen-2019 Gentian GavociAlessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco Savorani -