STABELLINI, BARBARA
STABELLINI, BARBARA
025672
Campus Sostenibile: Mappare la sostenibilità in connessione con la visione, l’identità e la struttura dei campus universitari
2022-01-01 Pereno, Amina; Stabellini, Barbara
Data Design for Wellness and Sustainability
2017-01-01 Montagner, Flavio; Stabellini, Barbara; DI SALVO, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO; Marcengo, Alessandro; Geymonat, Marina
Data Visualization Collection. How graphical representation can inspect and communicate sustainability through systemic design.
2017-01-01 Stabellini, Barbara; Remondino, CHIARA LORENZA; Tamborrini, PAOLO MARCO
The Design Value of the Relationship Between Personal and Urban Data
2019-01-01 Stabellini, Barbara; Tamborrini, Paolo; Di Salvo, Andrea
Food, design, users: how to design food interaction modes
2012-01-01 Lerma, Beatrice; Allione, Cristina; DE GIORGI, Claudia; Bruno, S.; Stabellini, Barbara
From Territory Patrimony to Food Innovation Design
2017-01-01 Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO
Il cibo come spazio di azione di un Green Team di Ateneo
2019-01-01 Fino, Debora; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO
Infovis for the social: a way to explore contents and data in social topics
2015-01-01 Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO
Innovation Design for Food
In corso di stampa Remondino, Chiara Lorenza; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, Paolo Marco
Innovation Design for Food
2017-01-01 Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO
Interaction modalities with food: proposal of a new design method. Analysis on chocolate products
2012-01-01 Allione, Cristina; Lerma, Beatrice; DE GIORGI, Claudia; Bruno, S.; Stabellini, Barbara
Metodologie e strumenti per l’innovazione sostenibile
2018-01-01 Tamborrini, PAOLO MARCO; Stabellini, Barbara
Personal Data & the City. La visualizzazione come strumento per la progettazione del benessere individuale e collettivo.
2019-07-08 Stabellini, Barbara
POLITO INNOVATION DESIGN LAB: THE CASE STUDY OF INNOVATION DESIGN FOR FOOD
2016-01-01 Gaiardo, Andrea; Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO
PoliTO Sustainable Campus: An Interdisciplinary Design Education Experience
2019-01-01 Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO
PROCESSING OF MESSAGES EXCHANGED ON A SOCIAL NETWORK
2018-01-01 Remondino, CHIARA LORENZA; Tamborrini, PAOLO MARCO; Stabellini, Barbara; Geymonat, Marina; Cuciti, Vincenzo
Quantified self through the lens of design
2017-01-01 Stabellini, Barbara
A systemic design approach applied to rice and wine value chains. The case of the innovaecofood project in piedmont (italy)
2020-01-01 Fiore, E.; Stabellini, B.; Tamborrini, P.
The Uovo di Colombo Lab: Designing against food waste
2020-01-01 Campagnaro, Cristian; Passaro, Raffaele; Stabellini, Barbara
A Visual Analytics System for Managing Mobile Network Failures
2018-01-01 Angelini, M.; Bardone, L.; Geymonat, M.; Mirabelli, M.; Remondino, C.; Santucci, G.; Stabellini, B.; Tamborrini, P.
Citazione | Data di pubblicazione | Autori | File |
---|---|---|---|
Campus Sostenibile: Mappare la sostenibilità in connessione con la visione, l’identità e la struttura dei campus universitari / Pereno, Amina; Stabellini, Barbara. - ELETTRONICO. - (2022), pp. 244-253. ((Intervento presentato al convegno Design per Connettere. Persone, patrimoni, processi tenutosi a Palermo nel 25/26 febbraio 2021. | 1-gen-2022 | Amina PerenoBarbara Stabellini | SID-2020-Pereno-Stabellini_post-print.pdf |
Data Design for Wellness and Sustainability / Montagner, Flavio; Stabellini, Barbara; DI SALVO, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO; Marcengo, Alessandro; Geymonat, Marina. - STAMPA. - 10279:(2017), pp. 562-578. ((Intervento presentato al convegno 11th International Conference, UAHCI 2017, Held as Part of HCI International 2017 tenutosi a Vancouver (Canada) nel 9 - 14 July 2017 [10.1007/978-3-319-58700-4_46]. | 1-gen-2017 | MONTAGNER, FLAVIOSTABELLINI, BARBARADI SALVO, ANDREATAMBORRINI, PAOLO MARCO + | - |
Data Visualization Collection. How graphical representation can inspect and communicate sustainability through systemic design / Stabellini, Barbara; Remondino, CHIARA LORENZA; Tamborrini, PAOLO MARCO. - In: THE DESIGN JOURNAL. - ISSN 1756-3062. - ELETTRONICO. - 20:(2017), pp. 1673-1681. [10.1080/14606925.2017.1352690] | 1-gen-2017 | STABELLINI, BARBARAREMONDINO, CHIARA LORENZATAMBORRINI, PAOLO MARCO | Data Visualization Collection How graphical representation can inspect and communicate sustainability through Systemic Design.pdf |
The Design Value of the Relationship Between Personal and Urban Data / Stabellini, Barbara; Tamborrini, Paolo; Di Salvo, Andrea. - ELETTRONICO. - 827:(2019), pp. 144-150. ((Intervento presentato al convegno 20th Congress of the International Ergonomics Association (IEA 2018) tenutosi a Florence, Italy nel August 26-30, 2018 [10.1007/978-3-319-96059-3_16]. | 1-gen-2019 | Stabellini, BarbaraTamborrini, PaoloDi Salvo, Andrea | Stabellini2019_TheDesignValueOfTheRelationship.pdf |
Food, design, users: how to design food interaction modes / Lerma, Beatrice; Allione, Cristina; DE GIORGI, Claudia; Bruno, S.; Stabellini, Barbara. - ELETTRONICO. - (2012), pp. 297-314. ((Intervento presentato al convegno International Conference on Designing Food and Designing for Food 2012 tenutosi a Londra (UK) nel 28 - 29 giugno 2012. | 1-gen-2012 | LERMA, BEATRICEALLIONE, CRISTINADE GIORGI, CLAUDIASTABELLINI, BARBARA + | Allione&Lerma&DeGiorgi.pdf |
From Territory Patrimony to Food Innovation Design / Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO. - ELETTRONICO. - (2017), pp. 331-339. ((Intervento presentato al convegno Le Vie dei Mercanti - XV Forum Internazionale di studi tenutosi a Napoli - Capri nel 15 - 16 - 17 June 2017. | 1-gen-2017 | REMONDINO, CHIARA LORENZASTABELLINI, BARBARAGAIARDO, ANDREATAMBORRINI, PAOLO MARCO | XV_Forum_Proceedings.pdf |
Il cibo come spazio di azione di un Green Team di Ateneo / Fino, Debora; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO. - ELETTRONICO. - Le Università e il cibo. Buone pratiche verso un’alimentazione sostenibile negli atenei:(2019), pp. 81-84. | 1-gen-2019 | Debora FinoBarbara StabelliniPaolo Tamborrini | 9788867890842_universita-cibo-finostabellinitamborrini.pdf |
Infovis for the social: a way to explore contents and data in social topics / Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO. - STAMPA. - (2015), pp. 81-88. ((Intervento presentato al convegno 9th Multi Conference on Computer Science and Information Systems 2015 (MCCSIS 2015) tenutosi a Las Palmas de Gran Canaria, Spain nel 21 -24 July. | 1-gen-2015 | REMONDINO, CHIARA LORENZASTABELLINI, BARBARATAMBORRINI, PAOLO MARCO | Infovis for the social a way to explore contents and data in social topics.pdf |
Innovation Design for Food / Remondino, Chiara Lorenza; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, Paolo Marco. - STAMPA. - (In corso di stampa). ((Intervento presentato al convegno Experiencing Food: Designing Dialogues - 1st International Food Design and Food Studies Conference tenutosi a Lisbona nel 19-21 ottobre 2017. | In corso di stampa | Remondino, Chiara LorenzaStabellini, BarbaraGaiardo, AndreaTamborrini, Paolo Marco | - |
Innovation Design for Food / Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Gaiardo, Andrea; Tamborrini, PAOLO MARCO. - ELETTRONICO. - (2017), pp. 56-56. ((Intervento presentato al convegno F:OD Experiencing Food: Designing Dialogues - 1st International Food Design and Food Studies Conference tenutosi a Lisbona nel 19-21 ottobre 2017. | 1-gen-2017 | Chiara RemondinoBarbara StabelliniAndrea GaiardoPaolo Tamborrini | efdd2017_digital.pdf |
Interaction modalities with food: proposal of a new design method. Analysis on chocolate products / Allione, Cristina; Lerma, Beatrice; DE GIORGI, Claudia; Bruno, S.; Stabellini, Barbara. - ELETTRONICO. - (2012). ((Intervento presentato al convegno 8th International Design and Emotion Conference London 2012. Out of control tenutosi a Londra nel 11-14 settembre 2012. | 1-gen-2012 | ALLIONE, CRISTINALERMA, BEATRICEDE GIORGI, CLAUDIASTABELLINI, BARBARA + | UGOV_2012_Proceedings_DESIGN AND EMOTION_LONDRA_INTERACTION MODALITIES WITH FOOD.pdf |
Metodologie e strumenti per l’innovazione sostenibile / Tamborrini, PAOLO MARCO; Stabellini, Barbara. - In: MD JOURNAL. - ISSN 2531-9477. - ELETTRONICO. - 5:(2018), pp. 50-57. | 1-gen-2018 | Paolo TamborriniBarbara Stabellini | Tamborrini_Stabellini_Metodologie.pdf |
Personal Data & the City. La visualizzazione come strumento per la progettazione del benessere individuale e collettivo / Stabellini, Barbara. - (2019 Jul 08), pp. 1-218. | 8-lug-2019 | STABELLINI, BARBARA | conv_stabellini_personaldata&thecity_abstract.pdf |
POLITO INNOVATION DESIGN LAB: THE CASE STUDY OF INNOVATION DESIGN FOR FOOD / Gaiardo, Andrea; Remondino, CHIARA LORENZA; Stabellini, Barbara; Tamborrini, PAOLO MARCO. - In: NEWDIST. - ISSN 2283-8791. - ELETTRONICO. - NewDist - SBE16 Towards Post-Carbon Cities | 1:(2016), pp. 55-63. | 1-gen-2016 | GAIARDO, ANDREAREMONDINO, CHIARA LORENZASTABELLINI, BARBARATAMBORRINI, PAOLO MARCO | SBE16TO1_ID070_f_Gaiardo_Remondino_Stabellini_Tamborrini.pdf |
PoliTO Sustainable Campus: An Interdisciplinary Design Education Experience / Stabellini, Barbara; Tamborrini, Paolo Marco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 17-25. ((Intervento presentato al convegno Senses & Sensibility’19: Lost in (G)localization tenutosi a Lisbon (PT) nel 27-29 November 2019. | 1-gen-2019 | Barbara StabelliniPaolo Tamborrini | S&S19-Stabellini-Tamborrini.pdf |
PROCESSING OF MESSAGES EXCHANGED ON A SOCIAL NETWORK / Remondino, CHIARA LORENZA; Tamborrini, PAOLO MARCO; Stabellini, Barbara; Geymonat, Marina; Cuciti, Vincenzo. - (2018). | 1-gen-2018 | Chiara RemondinoPaolo TamborriniBarbara Stabellini + | TEL1437.IT.P0 - testo depositato.pdf |
Quantified self through the lens of design / Stabellini, Barbara. - In: INSTANT JOURNAL. - ISSN 2396-8478. - ELETTRONICO. - Issue 4:(2017), pp. 56-57. | 1-gen-2017 | STABELLINI, BARBARA | Stabellini_PhDbyDesign_InstantJournal4.pdf |
A systemic design approach applied to rice and wine value chains. The case of the innovaecofood project in piedmont (italy) / Fiore, E.; Stabellini, B.; Tamborrini, P.. - In: SUSTAINABILITY. - ISSN 2071-1050. - 12:21(2020), pp. 1-28. [10.3390/su12219272] | 1-gen-2020 | Fiore E.Stabellini B.Tamborrini P. | sustainability-12-09272.pdf |
The Uovo di Colombo Lab: Designing against food waste / Campagnaro, Cristian; Passaro, Raffaele; Stabellini, Barbara. - ELETTRONICO. - (2020), pp. 196-208. ((Intervento presentato al convegno Creative Food Cycles International Symposium tenutosi a Hannover (Online) nel 17-18 September 2020. | 1-gen-2020 | Cristian CampagnaroRaffaele PassaroBarbara Stabellini | CreativeFoodCycles-Campagnaro-Passaro-Stabellini.pdf |
A Visual Analytics System for Managing Mobile Network Failures / Angelini, M.; Bardone, L.; Geymonat, M.; Mirabelli, M.; Remondino, C.; Santucci, G.; Stabellini, B.; Tamborrini, P.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 25-29. ((Intervento presentato al convegno EuroVA 2018 tenutosi a Brno (Czech Republic) nel 4 June 2018 [10.2312/eurova.20181108]. | 1-gen-2018 | C. RemondinoB. StabelliniP. Tamborrini + | EuroVA_Final_Version.pdf |