GIRAUDO, ALESSANDRO

GIRAUDO, ALESSANDRO  

030972  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 31 (tempo di esecuzione: 0.03 secondi).
Citazione Data di pubblicazione Autori File
DETERMINAZIONE RAPIDA E NON DISTRUTTIVA DELL’ORIGINE GEOGRAFICA DEL CAFFÈ MEDIANTE SPETTROSCOPIA FT-NIR ASSOCIATA ALL’ELABORAZIONE MULTIVARIATA / Giraudo, Alessandro; Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Ernestina, Casiraghi; Geobaldo, Francesco. - ELETTRONICO. - (2014), pp. 130-135. (Intervento presentato al convegno NIR ITALIA 2014, 6°Simposio Italiano di spettroscopia NIR tenutosi a Modena, Italia nel 28-30 Maggio 2014). 1-gen-2014 GIRAUDO, ALESSANDROBERTONE, ELISAVENTURELLO, ALBERTOGEOBALDO, FRANCESCO + -
APPLICAZIONE IN CAMPO DI STRUMENTAZIONE PORTATILE FT-NIR E UV-VIS PER LA DETERMINAZIONE DEL GRADO DI MATURAZIONE DI FRUTTI CLIMATERICI / Bertone, Elisa; Calderara, Marianna; Giraudo, Alessandro; Venturello, Alberto; Geobaldo, Francesco. - ELETTRONICO. - (2014), pp. 63-68. (Intervento presentato al convegno NIR ITALIA 2014, 6°Simposio Italiano di spettroscopia NIR. tenutosi a Modena, Italia nel 28-30 Maggio 2014). 1-gen-2014 BERTONE, ELISACALDERARA, MARIANNAGIRAUDO, ALESSANDROVENTURELLO, ALBERTOGEOBALDO, FRANCESCO -
Monitoraggio on-line del processo di tostatura del caffè mediante spettroscopia NIR / Bertone, Elisa; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco; Geobaldo, Francesco. - STAMPA. - (2016), pp. 13-14. (Intervento presentato al convegno V Workshop - Applicazioni della Risonanza Magnetica nella Scienza degli Alimenti tenutosi a Aula Magna del Dipartimento di Chimica e Tecnologie del Farmaco, Facoltà di Farmacia e Medicina, Sapienza Università di Roma nel 26-27 Maggio 2016). 1-gen-2016 BERTONE, ELISAGIRAUDO, ALESSANDROSAVORANI, FRANCESCOGEOBALDO, FRANCESCO -
MONITORAGGIO IN TEMPO REALE DEL GRADO DI TOSTATURA DEL CAFFE' MEDIANTE SPETTROSCOPIA NIR / Bertone, Elisa; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco; Geobaldo, Francesco. - ELETTRONICO. - (2016), pp. 29-29. (Intervento presentato al convegno NIR Italia 2016 - 7° Simposio italiano di Spettroscopia NIR tenutosi a Milano nel 12-14 Ottobre 2016). 1-gen-2016 BERTONE, ELISAGIRAUDO, ALESSANDROSAVORANI, FRANCESCOGEOBALDO, FRANCESCO -
IMAGING MULTISPETTRALE E METODI CHEMIOMETRICI PER L'ANALISI DELLE IMMAGINI DI PRODOTTI AGROALIMENTARI / Giraudo, Alessandro; Bertone, Elisa; Amigo, J. M.; Savorani, Francesco; Geobaldo, Francesco. - STAMPA. - (2016), pp. 18-19. (Intervento presentato al convegno V Workshop Applicazioni della Risonanza Magnetica nella Scienza degli Alimenti tenutosi a ROMA - Dipartimento di Chimica e Tecnologie del Farmaco, Facoltà di Farmacia e Medicina, Sapienza Università di Roma nel 26-27 Maggio 2016). 1-gen-2016 GIRAUDO, ALESSANDROBERTONE, ELISASAVORANI, FRANCESCOGEOBALDO, FRANCESCO + -
Simultaneous determination by NIR spectroscopy of the roasting degree and Arabica/Robusta ratio in roasted and ground coffee / Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Giraudo, Alessandro; Pellegrino, G.; Geobaldo, Francesco. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - STAMPA. - 59:(2016), pp. 683-689. [10.1016/j.foodcont.2015.06.055] 1-gen-2016 BERTONE, ELISAVENTURELLO, ALBERTOGIRAUDO, ALESSANDROGEOBALDO, FRANCESCO + 1-s2.0-S0956713515300839-main.pdf
Development and tuning of automatized methods for food quality and process control in agro-food industries / Giraudo, Alessandro. - (2017). 1-gen-2017 GIRAUDO, ALESSANDRO -
Kinetic modeling of hazelnut drying: Effects of different cultivars and drying parameters / Giraudo, A.; Valentini, N.; Venturello, A.; Savorani, F.; Bertone, E.; Bonazzola, G.; Zeppa, Giuseppe; Geobaldo, F.. - In: JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING. - ISSN 0145-8876. - ELETTRONICO. - 41:1(2018), p. e12632. [10.1111/jfpe.12632] 1-gen-2018 Giraudo, A.Valentini, N.Venturello, A.Savorani, F.ZEPPA, GIUSEPPEGeobaldo, F. + -
Development of an automated method for the identification of defective hazelnuts based on RGB image analysis and colourgrams / Giraudo, Alessandro; Rosalba, Calvini; Giorgia, Orlandi; Ulrici, Alessandro; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 94:(2018), pp. 233-240. [10.1016/j.foodcont.2018.07.018] 1-gen-2018 Alessandro GiraudoULRICI, ALESSANDROFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + -
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 106-107. (Intervento presentato al convegno NIRITALIA 2018 tenutosi a Genova (IT) nel 29/05/2018-31/05/2018). 1-gen-2018 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + -
NIR spectroscopy for a fast and inexpensive quality control for the pharmaceutical and food supplements production processes / Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 38-39. (Intervento presentato al convegno NIRITALIA 2018 tenutosi a Genova (IT) nel 30-31 Maggio 2018). 1-gen-2018 Gentian GavociAlessandro GiraudoFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani -
Real time monitoring of coffee roasting degree using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Savorani, F.; Grassi, S.; Giraudo, A.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 42-43. (Intervento presentato al convegno NIRITALIA 2018 tenutosi a Genova (IT) nel 29/05/2018-31/05/2018). 1-gen-2018 F. SavoraniA. GiraudoG. GavociF. Geobaldo + -
“Real time” quality control of incoming raw materials and conformity assessment of semi-finished and/or finished dietary supplement products / Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 6-6. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Gentian GavociAlessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco Savorani -
Evaluation of different pressing systems for extraction of edible seed oils using NIR Spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 17-17. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Alessandro GiraudoCAVALLINI, NICOLAGentian GavociFrancesco Savorani -
Storage conditions of different edible seed oils: studying the effects of time and illumination during shelf-life by NIR and Visible spectroscopies / Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 16-16. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Nicola CavalliniGentian GavociAlessandro GiraudoFrancesco Savorani -
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 99:(2019), pp. 137-145. [10.1016/j.foodcont.2018.12.033] 1-gen-2019 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + 1-s2.0-S0956713518306339-main.pdf
NIR spectroscopy coupled with chemometrics to discriminate between fresh and thawed cephalopods / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 64-64. (Intervento presentato al convegno 20th INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY nel 18-21.10.2021 October). 1-gen-2021 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + NIR2021_China_Cavallini_BOA.pdf
NIR and Visible spectroscopies coupled with chemometrics for the evaluation of edible seed oils quality evolution during storage under different illumination conditions / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 17-18. (Intervento presentato al convegno NIRItalia online 2021 - waiting for Slovenia 2022 nel 24-25 February 2021) [10.5281/zenodo.4549244]. 1-gen-2021 Alessandro, GiraudoNicola, CavalliniGentian, GavociFrancesco, GeobaldoFrancesco, Savorani pdfresizer.com-pdf-split.pdf
Exploring common and distinct information among three different kinds of NIR instruments by means of chemometrics / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 89-90. (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy - NIR Italia online tenutosi a online nel 24-25 febbraio 2021) [10.5281/zenodo.4550844]. 1-gen-2021 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + Book_of_abstracts_NIR_Italia_online_Cavallini.pdf
Differentiation between Fresh and Thawed Cephalopods Using NIR Spectroscopy and Multivariate Data Analysis / Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Esposito, Giovanna; Merlo, Gabriele; Geobaldo, Francesco; Acutis, Pier Luigi; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 10:3(2021). [10.3390/foods10030528] 1-gen-2021 Giraudo, AlessandroCavallini, NicolaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-10-00528-v2.pdffoods-10-00528-s001.pdf