GIRAUDO, ALESSANDRO

GIRAUDO, ALESSANDRO  

030972  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 31 (tempo di esecuzione: 0.023 secondi).
Citazione Data di pubblicazione Autori File
Lipids in a Nutshell: Quick Determination of Lipid Content in Hazelnuts with NIR Spectroscopy / Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Pariani, Mattia; Ghirardello, Daniela; Zeppa, Giuseppe; Savorani, Francesco. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 12:1(2023), p. 34. [10.3390/foods12010034] 1-gen-2023 Elena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro GiraudoGentian GavociFrancesco GeobaldoGiuseppe ZeppaFrancesco Savorani + 2022 Cazzaniga - Lipids in a Nutshell Quick Determination of Lipid Content in Hazelnuts with NIR Spectroscopy.pdf
Monitoring Chemical Changes of Coffee Beans During Roasting Using Real-time NIR Spectroscopy and Chemometrics / Grassi, Silvia; Giraudo, Alessandro; Novara, Chiara; Cavallini, Nicola; Geobaldo, Francesco; Casiraghi, Ernestina; Savorani, Francesco. - In: FOOD ANALYTICAL METHODS. - ISSN 1936-9751. - ELETTRONICO. - (2023). [10.1007/s12161-023-02473-w] 1-gen-2023 Giraudo, AlessandroNovara, ChiaraCavallini, NicolaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + s12161-023-02473-w.pdf
3-2-1: Three NIR instruments, two fish species, one chemometric approach 9788894115338 / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022). 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Giraudo et al.pdf
Chemometric Differentiation of Sole and Plaice Fish Fillets Using Three Near-Infrared Instruments / Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Pezzolato, Marzia; Esposito, Giovanna; Gavoci, Gentian; Magnani, Luca; Pianezzola, Alberto; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 11:11(2022), p. 1643. [10.3390/foods11111643] 1-gen-2022 Cavallini, NicolaGiraudo, AlessandroGavoci, GentianMagnani, LucaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-11-01643.pdf
Chemometric differentiation of sole and plaice fish fillets using three near-infrared instruments / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno IX WORKSHOP AICIng - Chemistry for sustainable materials tenutosi a Ancona nel 16-17 giugno 2022). 1-gen-2022 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoGentian GavociFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani AICIng_2022_Cavallini_Atti_Workshop.pdf
Determination of lipid content in hazelnuts using NIR spectroscopy / Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022). 1-gen-2022 Elena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani IX_Workshop_AICIng_BoA_Cazzaniga et al.pdf
Differentiation of fresh and thawed cephalopods using NIR spectroscopy and chemometrics / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno WORKSHOP AICIng 2022 tenutosi a Università Politecnica delle Marche - Ancona nel 16-17 Giugno 2022). 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniGentian GavociFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani Abstract_Giraudo et al.pdf
Discrimination among different fish fillets with NIR spectroscopy / Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022). 1-gen-2022 Alessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Esposito et al.pdf
Lipids in a nutshell: quickly assess the lipidic content in hazelnuts using NIR spectroscopy / Savorani, Francesco; Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022). 1-gen-2022 Francesco SavoraniElena CazzanigaNicola CavalliniAlessandro Giraudo NIRA_BOA_Savorani et al.pdf
Measure your bratwurst: quantifying the content of mechanically separated meat by means of NIR spectroscopy and chemometrics / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2022). (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022) tenutosi a Izola, Slovenia nel 7-9 Giugno 2022). 1-gen-2022 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + NIRA_BOA_Cavallini et al.pdf
The NIR side of lentil / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Sozzi, Mattia; Cazzaniga, Elena; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - (2022). (Intervento presentato al convegno CAC2022 - XVIII Chemometrics in Analytical Chemistry tenutosi a Roma nel 29 agosto - 02 settembre 2022). 1-gen-2022 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoMattia SozziElena CazzanigaFrancesco GeobaldoFrancesco Savorani CAC2022_Cavallini_poster_lentil_VisNIR.pdf
Differentiation between Fresh and Thawed Cephalopods Using NIR Spectroscopy and Multivariate Data Analysis / Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Esposito, Giovanna; Merlo, Gabriele; Geobaldo, Francesco; Acutis, Pier Luigi; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco; Bozzetta, Elena. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - ELETTRONICO. - 10:3(2021). [10.3390/foods10030528] 1-gen-2021 Giraudo, AlessandroCavallini, NicolaGeobaldo, FrancescoSavorani, Francesco + foods-10-00528-v2.pdffoods-10-00528-s001.pdf
Exploring common and distinct information among three different kinds of NIR instruments by means of chemometrics / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 89-90. (Intervento presentato al convegno National Symposium of NIR Spectroscopy - NIR Italia online tenutosi a online nel 24-25 febbraio 2021) [10.5281/zenodo.4550844]. 1-gen-2021 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + Book_of_abstracts_NIR_Italia_online_Cavallini.pdf
NIR and Visible spectroscopies coupled with chemometrics for the evaluation of edible seed oils quality evolution during storage under different illumination conditions / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 17-18. (Intervento presentato al convegno NIRItalia online 2021 - waiting for Slovenia 2022 nel 24-25 February 2021) [10.5281/zenodo.4549244]. 1-gen-2021 Alessandro, GiraudoNicola, CavalliniGentian, GavociFrancesco, GeobaldoFrancesco, Savorani pdfresizer.com-pdf-split.pdf
NIR spectroscopy coupled with chemometrics to discriminate between fresh and thawed cephalopods / Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Pezzolato, Marzia; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2021), pp. 64-64. (Intervento presentato al convegno 20th INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY nel 18-21.10.2021 October). 1-gen-2021 Nicola CavalliniAlessandro GiraudoFrancesco Savorani + NIR2021_China_Cavallini_BOA.pdf
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 99:(2019), pp. 137-145. [10.1016/j.foodcont.2018.12.033] 1-gen-2019 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + 1-s2.0-S0956713518306339-main.pdf
Evaluation of different pressing systems for extraction of edible seed oils using NIR Spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 17-17. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Alessandro GiraudoCAVALLINI, NICOLAGentian GavociFrancesco Savorani -
Storage conditions of different edible seed oils: studying the effects of time and illumination during shelf-life by NIR and Visible spectroscopies / Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 16-16. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Nicola CavalliniGentian GavociAlessandro GiraudoFrancesco Savorani -
“Real time” quality control of incoming raw materials and conformity assessment of semi-finished and/or finished dietary supplement products / Gavoci, Gentian; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Savorani, Francesco. - ELETTRONICO. - (2019), pp. 6-6. (Intervento presentato al convegno VIII Workshop Nazionale AICIng tenutosi a Lipari, Hotel AKTEA RESORT nel 27-29 Giugno 2019). 1-gen-2019 Gentian GavociAlessandro GiraudoNicola CavalliniFrancesco Savorani -
Determination of the geographical origin of green coffee beans using NIR spectroscopy and multivariate data analysis / Giraudo, A.; Grassi, S.; Savorani, F.; Gavoci, G.; Casiraghi, E.; Geobaldo, F.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 106-107. (Intervento presentato al convegno NIRITALIA 2018 tenutosi a Genova (IT) nel 29/05/2018-31/05/2018). 1-gen-2018 A. GiraudoF. SavoraniG. GavociF. Geobaldo + -